DEKGELDEN 2020 

Exclusief voor Nederland/België, alleen via diepvriessperma beschikbaar!!

Van onderstaande hengsten worden de rietjes diepvriessperma onder de volgende voorwaarden verkocht.

 

VANCOUVER LE LANLORE

Exclusief voor Nederland en België

wordt verkocht per rietje € 250,-- excl BTW (u moet zelf voor transport zorgdragen)

na betaling van de factuur kunt u het sperma laten afhalen.

Dit sperma is niet vrij voor IXCI gebruik.

 

BALOU STAR

Via verssperma 

€ 300,00 excl. BTW en verzendkosten (wordt vanuit Frankrijk verzonden) aanbetalen.

+

€ 900,00 excl. BTW bij dracht per 01-10-2020

wilt u diepvriessperma van BALOU STAR 3 rietjes voor € 1500,00 excl. BTW  (kan na betaling worden afgehaald)   

 

                                                                                            

 

HEEFT U INTERESSE IN HET SPERMA VAN ÉÉN VAN BOVENSTAANDE OF ANDERE HENGSTEN NEEMT U DAN TELEFONISCH CONTACT MET ONS OP 06-53429251  /  06-55752960

 

 
   
    
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Is uw merrie per 01-10-2020 niet drachtig, zorg dan voor een gustverklaring. Dan kunnen wij ervoor zorgdragen dat deze op de juiste plek terecht komt.

 

 

 

Voorwaarden

 

 • De dekdiensten die plaatsvinden via Hengstenhouderij van Bommel te Aarle Rixtel, geschieden volgens de algemene voorwaarden van de Bond van KWPN Hengstenhouders.
 • Hengstenhouderij van Bommel  aanvaardt geen enkel aansprakelijkheid voor schade, ziekte en/of letsel van mensen, dieren, vervoersmiddelen of anderszins. Paarden worden behandeld op risico van de eigenaar.
 • Sperma van onze hengsten kan dagelijks telefonisch en/of via onze website voor 09.00 uur besteld worden. Daarbij ontvangen wij graag de volledige merrie- en eigenaar-gegevens.
 • Mocht het sperma door een of andere reden niet voldoende voorradig zijn, kunnen wij die dag helaas niet leveren. U wordt hiervan direct telefonisch van op de hoogte gesteld, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.
 • Via ons station is het sperma van vrijwel alle SWS hengsten beschikbaar binnen- en buitenland.
 • Alle prijzen op deze site vermeld zijn exclusief BTW, verzendkosten en afdracht- en/of stamboekkosten.
 • Paarden die naar ons station komen dienen geënt te zijn tegen influenza. Ook bent u verplicht het paspoort van de merrie bij u te hebben, en blijft tijdens het verblijf van de merrie bij de merrie.
 • Alle gemaakte verzendkosten, als ook de verzendkosten van buitenlands sperma of de verzendkosten van diepvries sperma, worden volledig aan de merriehouder doorberekend.Bespreek deze kosten vooraf.
 • Voor inseminatie met sperma van buitenlandse hengsten, sperma van ponyhengsten en/of zelf geleverde rietjes wordt een inseminatievergoeding door ons in rekening gebracht. Bespreek deze kosten vooraf.
 • Mocht uw merrie helaas niet drachtig zijn geworden, ontvangen wij graag uiterlijk 30 september 2019 een schriftelijke gustverklaring van uw dierenarts. Met daarop de volledige gegevens van uw merrie en de naam van de hengst. Na deze datum vervalt de gustreductie.
 • Het diepvriessperma van Vancouver Le Lanlore en Balou Star wordt per rietje (zoals hierboven omschreven staat verkocht) en niet per dracht. Na betaling hiervan is de koper zelf verantwoordelijk voor het sperma. 
 • Eventuele reclamaties over een factuur graag binnen 14 dagen na de factuurdatum aan ons doorgeven. Na 14 dagen kunnen wij geen wijzigingen meer doorvoeren.
 • Stallingskosten (voor inseminatie met vers-sperma) (voor diepvriessperma vraag naar onze voorwaarden)
  •  Merrie zonder veulen € 10.00 excl. btw per dag
  •  Merrie met veulen € 12.50 excl. btw per dag
  •  Merries met/of zonder veulen komen dagelijks een paar uur op de wei/paddock
  •  Stallingskosten contant te betalen bij het halen van de merrie, of anders afgeproken.
 • Merriebegeleiding voor zal geschieden door de dierenartsen van DAC ZuidOost.
 • Indien het sperma bedoeld is voor embryospoeling dient dit bij de eerste bestelling direct te worden vermeld.
 • Veterinaire kosten voor het begeleiden van uw merrie en eventuele medicijnen worden door de dierenarts rechtstreeks aan de merriehouder doorberekend. Bespreek deze kosten vooraf.
 • Door de bestelling en afname van sperma, verklaart de afnemer/merriehouder kennis te hebben genomen van onze condities, en verklaart zich akkoord met de dek- en betalingsvoorwaarden.
 • Het dekseizoen loopt tot 15 augustus 2020 (voor sommige van onze hengsten 31 augustus 2020 neem hiervoor contact met ons op)

 AFVEULENEN VAN UW MERRIE

Sinds dit seizoen een nieuwe service op ons station. Afgelopen winterseizoen hebben we hard gewerkt om een aantal nieuwe kraamstallen te realiseren en kunnen we u de mogelijkheid bieden om uw merrie bij ons onder begeleiding het veulen te laten krijgen. Door een camera-systeem wat op de stallen gericht is kunnen we de merries, van iedere locatie waar de zijn, observeren. De merries krijgen tegen het einde van de dracht een Birth-Alarm (of een singel of een alarm bevestigd aan het haster), waardoor we altijd op tijd zijn om uw merrie te begeleiden. Ook staat het team van Dierenartsenpraktijk DAC ZuidOost dag en nacht bij eventuele callamiteiten klaar.

Heeft u hierover nog vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

 

EMBRYOTRANSPLANTATIE

Indien een merriehouder bij zijn of haar merrie een embryotransplantatie wilt laten uitvoeren is het belangrijk dit te melden bij de eerste bestelling van het sperma. Indien er een embryo gespoeld wordt, zullen er € 250,- aan kosten in rekening worden gebracht. Het overige verschuldigde bedrag van het dekgeld wordt gefactureerd bij een drachtige draagmoeder. Indien er geen embryo gespoeld wordt kan er opnieuw sperma worden besteld, u dient dan wel een verklaring van de dierenarts in te leveren over de negatieve spoeling. Bij het spoelen van meerdere embryo's wordt er achteraf nog een factuur van het dekgeld verstuurd, uiteraard pas wanneer de draagmoeder drachtig is gescand.

                                

SPERMA VANGEN VAN "EIGEN"HENGST (verwerken voor vers-gebruik of het INVRIEZEN van het sperma)

Via ons station bieden wij u de mogelijkheid om sperma  te vangen en/of in te vriezen van uw hengst(en), invriezen gebeurd in samenwerking met Anke Kremers van Kremerslaborant. Wij nemen het sperma van uw hengst af, en Anke Kremers vriest het op ons laboratorium in. Neem voor de voorwaarden hiervan contact met ons op.

Voordat de hengst(en) bij ons dekken om sperma te vangen, vragen wij u voor om CEM en EVA monster van uw hengst af te nemen. Dit ivm de regelgeving regeling paardensperma 2015 ( http://wetten.overheid.nl/BWBR0035708). (de monster dienen onderzocht te worden door Wageningen University & Research)

 

 

 

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail