Ol Metta

OL METTA

geb. 2002, bruin, 1.70 m

 

GGK:  SF, KWPN, Holstein-Global, Zangersheide

WFFS-test: negatief (geen drager)

 

Vader Flipper d'Elle is een echt springfenomeen. De Franse hengst was succesvol met overwinningen in Aken, Deauville en Gijon onder Laurent Goffinet.

Ol Metta komt uit de sportmerrie Daphne Paluelle, die succesvol was op 1.40 m-niveau.

Moedersvader Le Plantero is een driekwart broer van de succesvolle springvererver Le Tot de Semilly.

De tweede moeder Rapsodie Paluelle komt uit de Starter-dochter Godwin, evenals het internationale springpaard Pacha des Sevres. Daarnaast staat Rhapsody Paluelle bekend als de moeder van de succesvolle springpaarden Chopin met Anton Martin Bauer.

Overgrootmoeder Balaika is maar liefst een volle zus van de Franse hengst Tanael (v. Ibrahim).

De hengsten Ibrahim, Furioso xx, Ultimate xx, Plein d'Espoir, Rantzau xx en Nankin zijn aan beide kanten verankerd in de stamboom van Ol Metta via zoon en dochter.

In Ol Metta zien we veel kwaliteiten van zijn vader. Ol Metta is groter en heeft langere lijnen dan Flipper D? Elle en een zeer modern exterieur. In september 2005 was Ol Metta de overall winnaar van de St. Lo Stallion Show. Het kruisen van Franse bloedlijnen met Duitse bloedlijnen is een uitstekende combinatie gebleken voor het fokken van internationale springpaarden.

Met deze filosofie blijven we in Frankrijk op zoek naar interessante hengsten om de sportpaardenfokkerij nieuwe impulsen te geven.

Ol Metta springt zelf met veel kwaliteit en bereik en heeft een zeer goede galop. Ol Metta is al goedgekeurd voor Selle Francais en voldoet aan het KWPN-reglement inclusief de röntgenfoto's. Ol Metta werd in 2006 goedgekeurd bij het KWPN en kwam in het stamboek met een 8,5 voor zijn galop en een 9,0 voor het springen.

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Bruin
Geboortejaar
2002
Stokmaat
170 m

Stamboek

Vader
Flipper D'elle
Moeder
Daphne Paluelle
Vader van de moeder
Le Plantero
Stamboek + nr
KWPN (SF 25000102011702R)

Pedigree