Anchorman

ANCHORMAN

geb.  2018, zwart, 170 cm

ggk.: Hanover, Rhineland, OS Internationaal, Zangersheide

 

Jonge hoop van de Irish Nations Cup-ruiter Denis Lynch ...... !!!

 

Een lakzwarte edelbloedige hengst gefokt door Dr. Regine Janßen. "Zeer belangrijk nevenbeeld", prees Thoben en vatte samen: "Dit paard toonde veel vermogen en ondanks zijn grootte een zeer goede lichaamsbeheersing." Dat laatste zou ook te danken kunnen zijn aan zijn afkomst. Uit de moederlijn komt de Grand Prix-merrie Girasol, die eerst onder Nadine Capellmann en later onder Morgan Barbançon werd ingezet.

Springpaardenfokkerij in een notendop: Topgenetica uit Frankrijk, Hannover en de Trakehner-fokkerij vormden een uitzonderlijk sterke “Euro-Fighter” met fascinerende springkwaliteiten. Opdruk, manier en bekwaamheid voldoen aan de hoogste normen. Niet voor niets was Anchorman de tweede reservewinnaar (I c premie) van de OS-licentie 2020 in Vechta en werd tegen een topprijs verworven door de Irish Nations Cup-ruiter Denis Lynch, die hem vriendelijk ter beschikking stelde van de lokale fokkers.

De Selle Francais-vader Andiamo Semilly is internationaal succesvol in Grand Prix-vluchten onder Penelope Leprevost (FRA).

Net als Anchorman zelf, moedersvader Corsari van de Helle (internationaal succesvol op 1.55 niveau onder Monique van den Broek / NED) van de kennel van Dr. Regine Janßen (Bramsche).

Grootmoeder Angel bracht twee succesvolle springpaarden voor gevorderden, overgrootmoeder Gran Cocorna bracht vier springpaarden voor hoge eisen, waaronder Cilena 4 / Hartwig Rohde.

De derde generatie van de Trakehner Almox Prints J was een van de meest succesvolle springpaarden ter wereld. Met Anatolij Timchencko was hij tweevoudig Olympisch deelnemer (Seoul en Barcelona). Met Elmar Gundel boekte hij overwinningen in de Grote Prijzen van Wiesbaden, Fontainebleau en Rotterdam en werd hij driemaal hoog geplaatst in de Grote Prijs van Aken.

Vierde in de pedigree is Grannus, een van de topverervers voor het internationale springsport, gevolgd door de topverervers Zeus en Winnetou.

Anchorman vertegenwoordigt de Hannoveraanse stam 195 / Auermühle (v. Aumund-Flugwind-Altenbruch etc.), waartoe ook de goedgekeurde hengsten All In (PB Oldbg.), Galmando (PB Hess.)

 

 

ANCHORMAN is via diepvriessperma en vers via ons station beschikbaar.

Dekgeld 2022 Totaal € 1000,-- excl. BTW en Verzendkosten

1e deel € 500,-- excl. + 2e deel € 500,00 excl.  

(Vers sperma komt vanuit Duitsland)

 

Het diepvriessperma van Anchorman wordt niet per rietje verkocht, alleen per dracht. Niet gebruikte en gebruikte rietjes dienen geretourneerd te worden aan Hengstenhouderij van Bommel. Het sperma mag niet gebuikt worden voor ICSI.

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Bruin
Geboortejaar
2018
Stokmaat
170 m

Stamboek

Vader
Andiamo Semilly
Moeder
Corsaria
Vader van de moeder
Corsari Van De Helle
Stamboek + nr
(OS 276418180399718)

Video's

Pedigree