Service

We zien onszelf niet alleen als hengstenhouder, maar als moderne dienstverleners voor onze fokkers. De samenwerking begint en eindigt niet bij ons met het afveulenen en de inseminatie van uw merrie(s). We zijn er ook voor u  als het gaat om de juiste partnerkeuze voor u merrie (en dat hoeft niet altijd een hengst van ons station te zijn), maar wij zijn er ook voor u voor het kopen of verkopen van uw (fok)merrie. Heeft u vragen hierover neem contact met ons op!

 

BEGELEIDEN VAN MERRIE'S VOOR INSEMINATIE MET SPERMA VAN HENGST NAAR UW KEUZE

Samen met DAC ZuidOost  bieden wij u de fertiliteitsbegeleiding voor het bepalen van tijdstip voor inseminatie met vers- en/of diepvriessperma, maar ook embryotransplantatie aan. 

van embryo tot veulen

Wij kunnen vrijwel van alle hengsten vers- en/of diepvriespperma verkrijgen, neem hiervoor contact met ons op.

AFVEULENEN VAN UW MERRIE

Wij bieden u de mogelijkheid om uw drachtige merrie bij ons te laten afveulenen. Op ons station zijn verschillende boxen voor het afveulenen ingericht. U brengt minimaal 7 tot 10 dagen voor de uitgerekende datum uw merrie. De merrie wordt voorzien van ee birthalarm en via een camarasysteem bij deze boxen kunnen wij uw merrie op een afstand in de gaten houden. Interesse? Neem contact met ons op.

 

AFNEMEN EN VERWERKEN VAN SPERMA (VAN EIGEN HENGST)

Bent u zelf in bezit van een hengst, dan kunt u via ons station zijn sperma laten vangen en insemineren en/of invriezen.

Het invriezen van het sperma gebeurd in het najaar.

Wij vragen u uitdrukkelijk om vooraf te zorgen voor een CEM en EVA monster van uw hengst, zie paardenregelgeving 2015( http://wetten.overheid.nl/BWBR0035708)

 
What do you want to do ?

New mail