Casago II

CASAGO II

CASAGO II en zijn ruiter Shane Sweetnam winnen het 1.40 mtr tijdens het Equestion Festival Wellington (07-01-2021)

Casall x Carthago, dat is CASAGO II! Veel mooier kan toch niet.

Als we naar zijn pedigree kijken dan zijn Casall en Carthago niet de enige namen. Zijn moeder Larthago heeft al vijf dekhengsten meer gegeven, waaronder Harley VDL (v. Heartbreaker) en zijn volle broer Casago I  bekendste zijn. Harley VDL is de vader van Early (Maikel van Mierlo) die op zesjarige leeftijd wereldkampioen springen werd. Casago I is inmiddels uit de dekdienst gehaald en voor 2019 alleen via diepvriessperma beschikbaar omdat hij zich met zijn ruiter Pierregiorgo Bucci volledig op de sport gaat focussen. De andere goedgekeurde zonen van Larthago zijn Cevin Z (v. Coriall), Dimitri Z (v. Diarado), Einstein (v.Zelote VDL). Larthago is ook de moeder van het EK-PAARD Hopes Are High (High Valley Z) van Frank Schuttert. De hengst Caritano Z komt uit de halfzus van Larthago. We hebben het hier om een uitzonderlijke springstam en dat Casago II daarvan de bewijzen zal leveren hoeft niemand aan te twijfelen.

Door een blessure heeft Casago II niet aan de hengstencompetitie 2018/2019 kunnen deelnemen. Begin 2019 heeft hij zijn training onder zijn vaste ruiter Bart Lips weer opgepakt. De eerste veulens van Casago II zijn in 2018 geboren en zijn langgelijnd met veel ras en maat.

 

Dekgeld 2022

IVM de sport carriere van Casago II is er dit jaar voor gekozen om hem alleen via diepvriessperma beschikbaar te stellen.

Het sperma wordt in opdracht van Eigenaar en Fokker Tinus van der Bruggen verkoopt per rietje, géén drachtigheidsconstuctie.

1 rietje € 450,--excl. BTW. Na betaling kunt u de rietjes afhalen.

Heeft u interesse neem telefonisch contact met ons op of stuur een email.

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Bruin
Geboortejaar
2013
Stokmaat
168 m

Stamboek

Vader
Casall
Moeder
Larthago
Vader van de moeder
Carthago
Stamboek + nr
Zangersheide (267421000539013)

Video's

Pedigree