H-Ekwador

H-EKWADOR is een aansprekende hengst, met zeer interessante bloedlijnen en beschikt over veel sportkwaliteiten. H-EKWADOR is een zeer imponerende hengst. Met zijn koninklijke uitstraling zette hij een Olympische dressuurcarrière op Grand-Prixniveau neer. Hij nam deel aan de Olympische Spelen London 2012, het WK in Lexington, drie wereldbekerfinales en evenveel EK's Topklasseringen tijdens de Grand-Prix's van Odense, Leipzig, Bremen, Warschau en Hagen sieren zijn sportieve carrière.

H-EKWADOR is zeer veelzijdig. de afstamming van E-EKWADOR verenigt dressuur met springen en eventing. Hij combineert de allerbeste volbloedstam van Heraldik XX met de fascinerende Holsteinerstam van Corofino I.

Vader Heraldik XX is zonder twijfel de best fokkende volbloedhengst in de moderne sportpaardenfokkerij geweest. Hij presteerde zelf op wereldbekerniveau in de internationale springsport en is een succesvolle vererver van eventing, spring- en dressuurpaarden. Herald II en Hoyo de Monterey zijn enkele bekende GP springpaarden. Butts Avedon was de Duitse landskampioen bij de vijfjarige veelzijdigheidspaarden. Heraldik XX staat op de derde plaats in de WBFSH ranking lijst als vader van eventers. Het grootste succes in de fokkerij boekte hij wellicht op de Olympische Spelen Hongkong. Daar wonnen zijn zonen Butts Abraxxas en Butts Leon met Ingrid Klimke en Andreas Dibowski teamgoud in de eventing.

Moeder Enigma is een Holsteinse merrie van Corofino (Corrado I x Fernando I). De moederlijn vervolgt met grootmoeder Erna Klein. Zij is een dochter van de invloedrijke Landgraf I uit Ninea, een nakomelinge van B.Raimond.

H-Ekwador is goedgekeurd bij het KWPN, BWP, SBS, WKLP, Hannoveraanse en Holsteiner stamboek.

 

Dekgeld 2019 € 1000.- excl. BTW en Verzendkosten 

 

 

Let op! het sperma wordt van uit België verzonden hierdoor zijn de verzendkosten hoger dan in Nederland en worden er ook nog kosten voor de gezondheidpapieren in rekening gebracht. 

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Schimmel
Geboortejaar
2000
Stokmaat
171 m

Stamboek

Vader
Heraldik XX
Moeder
Enigma
Vader van de moeder
Corofino I
Stamboek + nr
KWPN (WLKP (Pol) POL964000)

Video's

Pedigree